Els Músics amb mel i mató

Un projecte de territori que impulsa diferents sectors del camp català

Un concepte de projecte cooperatiu, col·laboratiu, intersectorial, que mostra una forta vinculació amb el sector i el territori.

La unió d’entitats del sector, incloses Infrusec i Muria, que conjuntament col·laboren per impulsar productes del camp català, i elaborar postres tradicionals, naturals, artesanals i nutricionalment equilibrades.

Recuperar tradicions gastronòmiques amb receptes tradicionals del territori.

Història

La cultura gastronòmica catalana ha sigut sempre de dinars familiars, sobretaules llargues, compartint el dinar amb amics, menjar bé, però sobre tot allò que és més nostre.

La tradició i gastronomia catalanes

Aliment tradicional típic dels músics i actors que animaven les festes dels pobles de Catalunya. Fruita seca (avellanes, ametlles, o altres, combinat amb un vi dolç, ranci o moscatell

Què fem nosaltres?

Partim de la mateixa base de Fruita seca de la que pren el nom i la combinem amb un altre producte tradicional complementari: El “Mató” al que afegeix mel. Tots són components naturals, procedents del sector primari català i combinats segons els costums gastronòmics del país.

Tots els ingredients procedeixen de petits productors locals i són de gran qualitat.

Una manera de fer

Projecte

Com a projecte

  • Cooperatiu, col·laboració amb el sector.
  • De la terra, sostenible.
  • Del sector primari, donar continuïtat als sectors (lleter, apícola i fruita seca).

De producte

  • Cultura gastronòmica, tradició.
  • Vida saludable: un producte equilibrat per un estil de vida saludable (inclosa la pràctica esportiva i alimentació equilibrada).
  • Moments de premi personal: consum de plaer, gaudir dels gustos tradicionals i originals de productes de la terra, ritual, temps de sobretaula, de compartir, de diàleg…
Producte
Ingredients

D'ingredients

  • Productes de Qualitat.
  • Valors Nutricionals: relat amb Fundació Dieta Mediterrània i Fundació Institut Català de la Cuina.
  • Molt apreciats pel consumidor català.
Els Músics amb mel i mató

Els Músicsamb mel i mató

Els Músics de Llet Nostra, avalat per l’Institut Català de la Cuina, és una reinterpretació de les “Postres de Músic” comprés en el Corpus del Patrimoni Culinari Català, elaborades a partir de productes naturals i poc processats, que permeten el consum integrat en un estil de vida saludable, modern, amb aliments equilibrats i de qualitat.

La seva presentació permet mantenir els tres ingredients separats i conservant la seva qualitat original, fins al moment del consum.

Els Músics de Llet Nostra uneix fruita seca, mató i mel de primera qualitat amb un alt valor nutricional i equilibrat, que convida a gaudir d’un moment de pausa per degustar els sabors de la terra.

Els tres aliments són productes típics de la tradició culinària catalana, que forma part del sistema culinari mediterrani i la dieta mediterrània com estil de vida, altament complementaris.

Segons Fundació Dieta Mediterrània les característiques principals d’aquests aliments es basen en:

El mató

La seva característica nutricional principal és el contingut de calci amb una alta taxa d’absorció i biodisponibilitat. A més de proporcionar més calci, proteïnes, magnesi, potassi, zinc i fòsfor per caloria que qualsevol altre aliment. Té efectes probiòtics beneficiosos, és a dir, que ajuda a restaurar l’equilibri natural dels bacteris del tracte gastrointestinal (incloent-hi l’estómac i els intestins). El seu consum també millora la composició corporal i facilita la pèrdua de pes durant els episodis de restricció energètica.

La mel

Composta principalment per hidrats de carboni senzills (sucres) i aigua. Aporta vitamines, especialment del grup B i vitamina C, juntament amb molts minerals com calci, coure, ferro, magnesi i manganès, així com fòsfor, potassi i zinc. Té un potent efecte antibacterià, i propietats antiinflamatòries i antioxidants, que poden ser útils per a la prevenció del procés inflamatori crònic com l’arterioesclerosi, la diabetis mellitus i les malalties cardiovasculars.

La fruita seca

Són aliments energèticament densos amb una àmplia gamma de vitamines, minerals i antioxidants beneficiosos per a la salut i per a la prevenció de malalties. Crus o torrats, ajuden a reduir el risc de patir malalties cardiovasculars, diabetis mellitus tipus 2 i a controlar el pes. Redueixen el colesterol dolent (Ldl) i augmenten el bo (HDL). Rics amb vitamina B9 i fibra dietètica que beneficia la salut cardíaca i digestiva

Notícies