El nostre compromís

Llet Nostra és un projecte compromès amb la societat i el territori dels quals formem part

La filosofia dels productes de proximitat és donar suport econòmic, social i cultural al territori i implicar-se en la cura de l’entorn. Un paradigma que neix fa anys però que en l’actualitat s’està fent més fort. Una consciència social que busca potenciar les relacions de proximitat en tots els àmbits. Una proposta de vida on la societat juga un paper molt important donant suport a aquesta manera de fer.

Societat

El nostre compromís amb la gent de casa es tradueix també amb les donacions de producte que fem habitualment a entitats solidàries i participant en iniciatives puntuals.

Llet Nostra col·laborem des de fa temps amb el Casal dels Infants de Girona, aportant llet pels esmorzars i berenars dels nens i joves que ajuden. Periòdicament, fem donacions a les diferents delegacions catalanes de la Fundació Banc dels Aliments, de Càritas i Creu Roja.

Durant els mesos de confinament de la pandèmia del 2020, vam aportar aliments als sanitaris que feien llargs torns de treball. Amb Health warriors vam fer arribar els nostres productes a persones vulnerables que no podien sortir de casa a buscar-ne.

També hem col·laborat amb el Banc de Sang i de Teixits, Barnabitas, La Salut Alta, el Consell.cat…

Cultura

Som d'aquí, per això donem suport a activitats que reafirmen la nostra entitat cultural: la llengua, les tradicions, l'expressió artística... Disposem del Segell que ens acredita com a Empresa Compromesa amb la Cultura.

Promocionem accions que fomentin el desenvolupament i difusió de la nostra cultura a la vegada que procurem fer més visible la realitat del nostre projecte.

Des de principis del 2018 participem amb el programa de Mecenatge de Fundació Catalunya Cultura, com ho havíem fet amb la Fundació Jaume Casademont de Girona.

Gastronomia

També estem vinculats a la tradició gastronòmica de casa nostra, donant suport a la candidatura de la Fundació Institut Cuina Catalana com a Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO i respectant les receptes tradicionals en l’elaboració de les nostres postres.

Compartim valors amb la Fundació Dieta Mediterrània amb qui, des del seu patronat, promocionem els bons hàbits alimentaris. També fomentem el talent jove dels futurs xefs de la cuina catalana col·laborat amb els Premis Lledonosa.

Llet Nostra formem part de BenFet! (PIMEC) que garanteix la traçabilitat de qualitat dels productes de producció catalana, des de la matèria prima, el procés d’elaboració, fins arribar a l’envasat.

Recerca

Llet Nostra col·labora amb l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) per a la investigació i formació sobre la millora de processos de maneig de les vaques i gestió de les granges ramaderes. També col·laborem amb la Diputació de Girona per la difusió del món ramader i de la seva aportació a la societat mitjançant l’Experiència #APROP, una visita comentada a la granja EVAM de Monells.

Llet Nostra ens impliquem en projectes innovadors i sostenibles del sector lleter, com ara el projecte europeu Bioboard, que proposa material més sostenible per fabricar els envasos tipus bric.

Esport

La pràctica esportiva és font de salut i una fantàstica manera d’articular la nostra societat. Per això, des de Llet Nostra participem en esdeveniments com Sea Otter, Benet Games o Igualada Urban Running Night, que fomenten l’activitat física.

Ciclisme, handbol, tenis taula, running…. són diferents disciplines que han comptat amb el suport de Llet Nostra. També vam patrocinar el primer equip d’handbol del FC Barcelona quan la secció iniciava el seu impuls en l’entitat.