Compromís social

Llet Nostra és un projecte compromès amb la societat i el territori dels quals forma part

La filosofia dels productes de proximitat és donar suport econòmic, social i cultural al territori i implicar-se en la cura de l’entorn. Un paradigma que neix en l’actualitat d’una consciència social i potencia les relacions de proximitat en tots els àmbits, i en què la societat juga un paper molt important donant suport a aquesta manera de fer.

Societat


 • El nostre compromís amb la gent de casa es reflecteix en accions solidàries que es mantenen any rere any o que tenen lloc puntualment. Cada any col·laborem de forma activa en la Marató de TV3 aportant productes per als col·laboradors.
 • Llet Nostra col·labora des de fa temps amb el Casal dels Infants de Girona, aportant llet pels esmorzars i berenars dels nens i joves que ajuden. El Casal dels Infants de Girona ajuda als infants a l’escola, juguen, fan amics, els escolten, troben referents… construeixen espais de confiança i seguretat. Ajuden a més, als joves superar cada obstacle per difícil que sembli, amb formació, en la cerca de feina. Acompanyem també els joves en la seva cursa de fons, cada dia, perquè se’n surtin.
 • Anualment, donem suport a la Fundació Banc dels Aliments, participant en el Gran Recapte d’Aliments, i sovint ens impliquem conjuntament amb els consumidors, a través de diverses accions com el “Got solidari” o el “Tió solidari”, per donar un bon cop de bastó a la fam. En els dos darrers anys, 2015 i 2016, ha donat suport també a les accions de recollida de llet per la campanya de “Cap nen sense bigoti” de Fundació La Caixa.
 • També ha colaborat durant anys i fins el 2014, amb el Banc de Sang i Teixits aportant productes per als donants i ajudant a difondre la importància de fer-se donant.
 • A més, Llet Nostra, dóna suport a d’altres entitats d’àmbit social com: Barnabitas, La Salut Alta, El consell.cat, Creu Roja, entre d’altres, amb la donació de producte.
Societat

Cultura


 • Des de principis de 2018, Llet Nostra s’incorpora al Mecenatge de Fundació Catalunya Cultura, per implicar-se i promoure accions i projectes de cultura territorial pel nostre país.
 • Llet Nostra ha format part del Patronat ha col·laborat des de fa temps amb la Fundació Jaume Casademont de Girona.
 • Al curs 2016-2017, com a suport a la Fundació beca com a projecte guanyador dins la Beca d’Educar Menjant, al projecte “Jo cuino” de l’Institut Pere Fontdevila de Gironella. Un projecte que es va iniciar el passat  curs 2016-2017 amb els alumnes de 1R  d’ESO on ells mateixos cuinen per adquirir bons hàbits alimentaris en un moment vital, ja que guanyen el 20% de la seva talla i el 50% del seu pes que tindran com a adults.
 • Ja des de fa anys, a més que col·laborem amb la Fundació donant suport a projectes dins l’àmbit educatiu de l’alimentació i la cultura popular. Algunes de les últimes Beques guanyadores són:
 • 2015-2016 EDUQUEM EN L’ALIMENTACIÓ DESDE L’EXPERIMENTACIÓ, al Centre Obert Espai Sol
 • 2014-2015 MONTS, FAULA MUSICAL DEL PIRINEU, de Comediants i Orquestrina trama de la Cerdanya, i RURALISME IL·LUSTRAT de The New Catalan Ensemble.
 • Llet Nostra col·labora en el projecte Cinema en curs que es realitza a escoles i instituts. Aquesta activitat utilitza la creació cinematogràfica com una eina pedagògica a través de la qual els estudiants participen activament en la creació de ficció sobre temes que els interessen o en l’explicació de la realitat que els envolta. Promovent així la implicació dels joves en la cultura i la societat gràcies a la Fundació Catalunya Cultura! Si voleu saber-ne més, visiteu el web de A bao a Qu l’associació que fa possible el projecte.
Cultura

Esport


En l’àmbit esportiu, Llet Nostra vam ser patrocinadors oficials de l’equip d’handbol del FC Barcelona, amb el qual compartim valors com ara la vinculació amb el territori i la nostra gent, i la promoció d’hàbits de vida saludables a través de l’esport i de l’alimentació.

També col·laborem en altres esdeveniments esportius de forma puntual, com ara campus i torneigs de bàsquet o handbol, curses populars, o la Festa sobre Rodes que se celebra en motiu de l’arribada a Barcelona de la Volta Ciclista a Catalunya.

Esports

Gastronomia i educació


 • Des del 2016, passem a formar part de BenFet! una entitat adherida a PIMEC, que garanteix la traçabilitat de qualitat dels productes de producció catalana, des de la materia prima, el procés d’el·laboració, fins arribar a l’envasat. Llet Nostra amb aquest segell, ens adherim a un projecte de proximitat, garantint la qualitat i la manera de fer de casa nostra.
 • Llet Nostra, a banda del suport a Fundació Jaume Casademont, amb Beques d’Educar Menjar, també promocionem una alimentació saludable i el consum de productes de proximitat i de qualitat que obtenim de la nostra terra. Per aquest motiu, formem part del Patronat de la Fundació Dieta Mediterrània, entitat que fomenta els valors i la salvaguarda d’aquesta herència cultural, els seus productes i l’estil de vida saludable que representa, a la vegada que és socialment viable i respectuosa amb el medi ambient.
 • També estem vinculats a la tradició gastronòmica de casa nostra, donant suport a la candidatura de la Fundació Institut Cuina Catalana com a Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO i respectant les receptes tradicionals en l’elaboració de les nostres postres.
Gastronomia

Recerca i medi ambient


 • Llet Nostra també participa en el projecte de la nova granja model de Monells, a la comarca del Baix Empordà, amb l’objectiu d’impulsar la recerca i la innovació per a la millora i el futur del sector lleter, i de donar a conèixer el món ramader.
 • Llet Nostra està implicada en diversos projectes innovadors i sostenibles del sector lleter, com ara el projecte Gerónimo per crear energia a partir dels purins o el projecte europeu Bioboard, que investiga com fer servir la proteïna del sèrum de llet, un residu de la indústria agroalimentària, per fabricar un revestiment aïllant per a l’interior dels envasos de bric.
 • La granja és una iniciativa conjunta de l’empresa pública IRTA, l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona –per mitjà dels Serveis de Millora i Expansió Ramadera i Genètica Aplicada (Semega)–, i que compta amb el suport de Llet Nostra.