ramader llet sabater

Jordi Sabater

Jafre

De petit ja volia ser pagès, els estius i caps de setmana els passava amb els avis a la granja, donant un cop de mà i jugant. Ara ja fa més de 13 anys que treballa a la granja de manera constant i el que més li agrada és el contacte amb la natura i la llibertat d’organitzar-se la feina un mateix.

L’explotació on treballa té més de 45 anys però en fa uns 4, el Jordi va haver de convèncer al seu pare per entrar al projecte de Llet Nostra: ho tenia clar, o entraven o tancaven la granja.

Ara, més de 4 anys després, el pare del Jordi està convençut que era la millor decisió que es podien haver pres.

Descobreix la història sencera en aquest vídeo:

ramader saurina llet

Ferran Saurina

Porqueres

Així que arribava d’escola sempre preguntava a la seva mare on eren el pare i l’avi per ajudar-los a la granja i de ben petit ja era capaç de conduir tractor amb un remolc. Com ell diu: un pagès no es fa, es neix pagès.

De ben jove es va incorporar a la granja on conreen els camps per alimentar els animals, i cuiden les vaques per munyir-les i aconseguir la llet per a Llet Nostra. Això és el que li agrada més de la seva feina: estar present sempre, no només a l’hora de cuidar de les bèsties i del camps,sinó també per arreglar la maquinària quan és necessari. No hi ha horaris, saps quan comences a treballar però mai quan acabes… aquí mai no es para, sempre endavant!

Descobreix la història sencera en aquest vídeo:

video ramader toral

Edu Toral

Can Toral de Vilabertran

L’Edu s’estima les vaques: posa nom a cada una d’elles, i les reconeix com si fossin família, passen tot el dia junts. La Xaquira, l’Antonieta, la Mati, la Kati, la Bicicleta… són noms escollits per ell mateix o bé per peticions d’amics.

Fa un any, la indústria que li comprava la llet li va dir que ja no ho faria més, un fet que l’obligava a tancar la granja. Llavors va passar a formar part de Llet Nostra, una decisió que li ha donat la tranquil·litat i la estabilitat que necessitava per al seu negoci, a banda de poder intercanviar experiències amb altres ramaders.

Descobreix la història sencera en aquest vídeo:

imatge ramaders llet nostra

Xavier Juliol

Cornellà del Terri

A en Xavier la llet li agrada molt, la pren de tota la vida i sempre o molt calenta o molt freda, i just abans d’anar a dormir. “És un producte molt complet i ric i dóna molta energia i vitalitat”.

Gestiona una explotació ecológica perquè sempre li ha interessat aquest model de producció; l’avantatge és que es pot escollir quin ferratge plantar, quan segar, quina alimentació fer, etc. i, a més, és més sostenible. En ramaderia ecològica és necessari que les vaques pasturin al camp i mengin herba fresca. “M’encanta anar amb el remolc a buscar l’herba, segar-la i donar-los-hi. Les vaques quan mengen herba fresca, mengen el doble i són més felices.”

Descobreix la història sencera en aquest vídeo: